fbpx
סגירה

עיצוב אתרים – מדריך מפורט עם יסודות בסיסיים

עיצוב אתרים
עיצוב אתרים עם ניסיון או בלי ניסיון דורש מאיתנו ידע בסיסי ותהליך פשוט בכדי לחסוך לנו כאב ראש וזמן. איך אני בעצם ניגש לעצב אתר בכדי לייצר את חווית המשתמש הנכונה והטובה ביותר? במדריך הבא אסביר לכם הכל על עיצוב אתרים ואפיון חווית משתמש.

עיצוב אתרים דורש הרבה סבלנות וראש פתוח ולא מעט חשיבה מחוץ לקופסה. זה אולי נראה מסובך או מרתיע, אבל עם הגישה הנכונה והכלים הנכונים, זו משימה עם תוצאה מושלמת שרק תשפר את היכולות עיצוב שלכם.
בכדי ללמוד את הרעיון הבסיסי של עיצוב אתרים צריך ראשית להתחיל עם היסודות שמגיעים מעולם העיצוב והגרפיקה.
נדבר על ההגדרות הבסיסיות של מה הוא עיצוב אתרים ושפה גרפית.
במאמר הבא נדבר בעיקר על עיצוב אתרים ואיך הוא מתייחס ולוקח חלק בתהליך של בניית אתר אינטרנט (וזה קורה עוד לפני שניגשנו בכלל לבנות אתר).

שאני אומר עיצוב אתרים אני מדבר על הכל – מהרעיון התיאורטי ועד לתכנון אסתטי, סידור וביצוע שיוצר לנו אתר יפה, נקי וברור לעין, כזה שכיף לגלוש, לקרוא ואפילו לקנות בו.

עיצוב אתרים הוא מונח כללי המכסה מספר היבטים של אתר אינטרנט כגון תוכן, מראה, זרימה לאתר והרגשה של המשתמש (חווית משתמש).  כיום מעצבי אתרים נדרש להיות בעל הבנה טובה של עיצוב גרפי UX ועיצוב ממשק משתמש.

תוכן עניינים

עיצוב אתרים בכללי – זה החלק הכי מאתגר וכיף בו זמנית

בכדי להגיע לעיצוב אתר יפה, צריך מחשבה ואסטרטגיה נכונה, אתר יפה לא מדבר רק על משוואות של יופי, גם מדובר בחוויה ובזרימה שיש לנו באתר. מהרגע שנחתתי באתר מה בעצם קורה? מה הולך לקפוץ לי ולאן זה הולך לקחת אותי.

תחשבו שנכנסתם לחנות ונדהמתם ממה שהיא מציעה ואיכשהו מצאתם את עצמכם כמעט שעה שלמה או לא יותר מבלים בה ובסוף יוצאים עם שקיות לבית. אחרי זה חזרתם לבית סיפרתם למשפחה לחברים, וגרמתם להם לחזור לשם כמה וכמה פעמים, אז שאני מדבר על עיצוב אתרים זאתי בדיוק המשוואה!

אז מה זה בעצם אתר יפה?

יפה ונקי לעין

בעל חווית משתמש

מביא לקוחות חוזרים

משהו שצריך לציין

גם אם תעצבו את האתר שלכם לא יפה או לא בצורה הנכונה, זה לא אומר שהלקוחות לא יגיעו.
אבל עיצוב אתרים נכון וברור יביא לכם יותר לקוחות ממה שאתר לא מעוצב לא לייחס.

קריטריונים לעיצוב אתרים

מיליוני משתמשים מבקרים מדי יום בעשרות אתרים שונים ומגוונים, רואים מאות פוסטים ברשתות חברתיות ובאנרים פרסומיים. לכן, כאשר אתם ניגשים לעצב אתר או לוקחים שירות כמו עיצוב אתרים זה אדם שיכול להתחבר למסר שאתם משדרים ובסוף לדבר את השפה העיצובית של האתר שלכם. לפעמים הרבה אלמנטים ויזואליים בעיצוב שנושאים עומס סמנטי מסיטים את תשומת הלב מכפתורי הנעה לפעולה שיכולים לשלוח אליכם לקוחות ועוד קריאות לפעולה וכלי שותפים שמעצבים יודעים לחבר כתמונה אחת בתוך האתר.

חשוב שהעיצוב יפריד בבירור בין החלק הראשי והעיקרי שנרצה להדגיש לבין החלקים המשניים.
המשתמש צריך לראות את היתרונות של מה שאתם מציעים, ורק אז להתעמק בפרטים, ואת זה ניתן לעשות בעזרת עיצוב חכם וברור לעין, עבודה נכונה ובעלת אסתטיקה תייצר עבורנו זווית ראייה שונה ומיוחדת. 



שילוב נכון של צבעים, גופנים, תמונות וסרטונים

הצבעים שנבחר בעיצוב אתר

לרוב בחירת הצבעים בעיצוב האתר תתבסס על צבעי הלוגו או המותג.
אבל אם לא קיים לוגו או משהו בסגנון יש לבחור בצבעים בחוכמה. הצבע הוא מרכיב חשוב בכל עיצוב ובכללי בכל פריט שנעשה בו שימוש.

  • פלטת צבעים של 2-3 צבעים נחשבת לטובה והמומלצת ביותר.
  • עיצוב עם מספר גדול יותר של צבעים יהיה קשה לתפוס בעין ויכול לייצר בלבול בקרב גולשים.
  • שימוש בצבע אחד למשל יהפוך את האתר שלנו למשעמם ופשוט.


בסוף חשוב גם להבין לאיזו מכניקה שייך צבע מסוים. מהנקודה הפשוטה ביותר שמשתמשים מקשרים כפתור ירוק כמו “יכול/לבצע” וכפתור אדום כמו ״אזהרה/לשים לב״, כלומר לביצוע פעולה (שליחת הודעה, הפעלת אפליקציה , רכישה באתר, מעבר לדף אחר וכדומה), וכפתור אדום עם “לא יכול”-לבטל פעולה, לשים לב (לעצור בקשה, סגירת חלון וכדומה), אך הסבר זה הוא פחות מדויק מכוון פלטת הצבעים באתרים ניתנת לשינוי על פי הרצון והצורך שלכם.

בכדי לבנות פלטת צבעים מדויקת תוכלו לעיין באתר Colors Palettes שהוא כלי מדהים עבור יצירת פלטות צבעים ועיצוב אתרים בפרט.

משחק בין הגופנים

כיום יש מעל מיליון סוגי גופנים והיד עוד נטויה כי לא מפסיקים לייצר ולצייר כאלו. בכדי לא להעמיס על העיצוב שלנו , עדיף לא להשתמש ביותר מזוג גופנים אחד. כלומר, סוג הגופן, הנטייה והניגוד של אותיות אם זה גודל/משקל/צבעים.
כיום המון מעצבים מתחילים או אפילו כאלו שבונים ישירות את האתר ללא עיצוב מראש לא לוקחים את הסעיף הזה בחשבון מה שיכול לגרום לבלגן אחד שלם בקרב המשתמש וחווית נטישה מהירה. לכן עדיף להשתמש בגופן נקי, ברור ומעניין יותר לכותרות ולטקסטים. תפקידו העיקרי הוא למשוך את תשומת הלב של המשתמש, כך שייתכנו אותיות יוצאות דופן או אלמנטים דקורטיביים.

אם נתייחס לאופן הגדלים ומשקל הגופן, מומלץ מאוד שגדלי הכותרות יהיו שווים בהתאם לסוג הכותרת ( H1,H2,H3,H4 וכו׳) וכל סוג כותרת תקבל גודל אחיד.
טקסטים ופסקאות באתר חשוב ומומלץ שיהיו בגודל אחיד וברור לאורך כל האתר (לרוב בין 16px – 18px שזה גדלים סטנדרטים).
כמובן שניתן להדגיש ולהגדיל בקצת קטעי טקסט ספציפיים בכדי לייצר התייחסות יותר ברורה.

תמונות וסרטונים

תמונות עוזרות לעיצוב שלכם לתקשר באופן שבו יותר ברור להסביר מה אתם מציעים.
לכן, אפשר לצלם סדרת תמונות מקצועיות עם שפה אחידה עבור הקהל יעד שלכם.
חלופה של צילום מקורי היא לקנות תצלומים ואיורים מתוך מאגרי תמונות באינטרנט. לרוב זה מה שמעצבים עושים במידה ולא קיבלו תמונות מקצועיות מהלקוח. תמיד יש לוודא שהתמונות תואמות בסגנון ובצבע זה לזה ולאתר עצמו או לחילופין לערוך אותם לשפה העיצובית. המשמעות צריכה להיות גלויה בבירור מהתמונות.

לדוגמה: תמונה עם מטוס לא תתאים לקידום טיסות בכדור פורח.

כל התמונות חייבות להיות בעלות משמעות מסוימת ולמשוך את תשומת ליבו של המשתמש ולגרום לו לרצות את השירות שלכם. יש להקפיד שהתמונות יהיו באיכות טובה. תמונות באיכות גרועה יוצרות רושם רע על האתר והחברה וגורמים לנטישה מחוסר עניין.

סרטונים זוהי דרך נפלאה להציג את מה שאתם מציעים, אם זה בסרטון הסבר קצר המדבר על החברה או אפילו סרטון אנימציה ידידותי.
באופן כללי אני מאוד ממליץ על סרטונים כי בסוף זוהי בין האפשרויות הכי גבוהות שתצליחו לשכנע גולש ואף לסגור מכירות.



מהם גורמים המשפיעים על חוויית המשתמש באתר?

בעלי אתרים רבים אינם בטוחים מה חשוב לקהל שלהם בהקשר של עיצוב אתרים.
אחרים פשוט לא מבינים האם כדאי לעדכן את אתר האינטרנט ועד כמה כדאי להשקיע בשלב כזה או אחר.
זה טבעי לחלוטין לחשוב כך, לרוב עסק חדש לא ימהר להשקיע על עיצוב ויגש ישירות לבניית האתר ויוותר על עיצוב וחווית המשתמש שקודמת לכך ויכולה לייעל את האתר ב200%.
ישנם גם אנשים שלא מבינים את ההבדל בין בניית אתרים ועיצוב אתרים ופונים ישירות לבונה אתרים וחסכו את אפיון ועיצוב חווית המשתמש.

  • 48% מהאנשים ציינו את עיצוב האתר כגורם מספר אחד בהחלטה אם לסמוך על עסק.
  • 2/3 מהאנשים מעדיפים לקרוא מאמר מעוצב להפליא מאשר טקסט פשוט.
  • 38% מהאנשים יפסיקו לחקור את האתר אם התוכן נראה להם לא אטרקטיבי.

אם אתם בעלים של אתר אינטרנט יש לכם 10 שניות בממוצע להעביר מידע חשוב על העסק או המוצר שלכם ולהשאיר על המשתמש את הרושם הראשוני הנכון.

אין הזדמנות שנייה לרושם ראשוני! (במיוחד אם לא מכירים אותכם)

אם זה לא ייעשה או נעשה תוך פרק זמן ארוך יותר, סביר להניח כי המשתמש ינטוש את האתר (יש גם כאלו יותר סבלניים אבל הם לא הלקוחות העיקריים שלנו בואו נודה בזה).

עיצוב אתר עמוס במראות של באנרים פרסומים, גופנים צבעוניים מאוד ותמונות לא מתאימות אינו טוב ויכול לגרום נזק, 3/4 מהמבקרים סוגרים את האתר אחרי שנתקלו במראות כאלו.

לכל הדפים שלכם באתר יש חשיבות עליונה, לא משנה איזה דף, גם אם זה דף מדיניות פרטיות שתקוע בתחתית האתר בסוף הכל חייב להיות מסודר וברור.
כמובן שזה לא הגורם היחיד שחשוב עבור חווית המשתמש, אבל זה גורם לגולשים להרגיש בנוח ומבסס אמון מסוים במשאבים שהאתר מציע. לכן חשוב שהאתר שלכם יהיה מעודכן באופן עקבי וישמור על מראה מעולה.

כמו כן, התוכן של האתר שלכם הוא בעל חשיבות עליונה למשתמשים. הם רוצים להיות מסוגלים למצוא במהירות ובקלות את המידע שהם צריכים וגם לקרוא אותו בצורה שהם יבינו לאן הם נכנסים לפני שהם מבצעים פעולה.

עיצוב אתרים רספונסיבי

אתר רספונסיבי = אתר שיכול להתאים את עצמו לכל המסכים בצורה חכמה.

עיצוב אתרים רספונסיבי מקנה לנו יכולות שכל מכשיר או דפדפן בו הוא נפתח האתר יהיה מותאם לגלישה. בתור התחלה זה כבר מבטיח שהמבקרים יראו תמיד את האתר שלכם בגרסתו המקסימלית ואולי גם הטובה ביותר. כיום עם כל כך הרבה מכשירים, דפדפנים ורזולוציות מסך שונות, יצירת אתר רספונסיבי הפכה לחיונית ואפילו בגדר חובה בכדי לייצר חוויית משתמש מוצלחת. אם אתם מעצבים שעומדים להתחיל לעצב אתר כזה, סביר להניח שתצטרכו ללמוד לעבוד עם גדלים ופרופורציות יחסיות במקום לעבוד באופן עקבי לקראת עיצוב סופי אחד קבוע.

יש היום לא מעט מעצבי אתרים שמתחילים את עיצוב האתר באופן שהעיצוב הראשוני שהלקוח יקבל הוא העיצוב למסכים הניידים עוד לפני שיצרו סקיצה למחשב, וזה כי אחוז הגולשים היום במכשירי המובייל עומד על כמעט 70% בהשוואה למסכי מחשב.

עיצוב רספונסיבי ומה החשיבות של זה?

עיצוב אתרים רספונסיבי יוצר מערכת שתאפשר לאתר אחד להגיב ולהתאים לגודל המכשיר של המשתמש. אתר רספונסיבי נוצר באמצעות פריסה גמישה המתאימה לגודל המסך של המכשיר. בעיקרו של דבר, בזכות פריסה ידידותית, האתר שלכם ייראה מצוין ויעבוד היטב בדפדפן של מחשב נייד, בטאבלט והמכשיר הנייד. המונח “אתר רספונסיבי” בא למעשה בשנת 2010 על ידי מעצב האינטרנט איתן מרקוט. כיום, רספונסיביות בעיצוב אתרים היא כבר לא טרנד חדש, אלא דרך פעולה הכרחית מאחורי פיתוח ועיצוב אתרים. היום, אתר רספונסיבי הוא כבר לא רק עוד אופציה לפיתוח התשתית שלכם ויש לו המון משמעות גם בהקשר הקידום של האתר בפלטפורמות השונות.

מהן הטכניקות לעיצוב אתרים באופן מקצועי במסכים שונים?

  • פיתוח אתר – תהליך פיתוח ועיצוב אתר רספונסיבי מתחיל תמיד בתכנון הפריסה של האלמנטים. השיטה הטובה ביותר לביצוע משימה זו היא על ידי יצירת תמונות סכמטיות של העיצוב העתידי.
  • נקודות בקרה –  הן היבט קריטי בעיצוב רספונסיבי וממלאות תפקיד מרכזי בתהליך יצירת האתר. אלו הם ערכי רזולוציית מסך המכשיר (בפיקסלים) שבהם העיצוב נבנה מחדש כך שהמבקרים תמיד רואים את הגרסה המתאימה ביותר של האתר. יש לשקול היטב אילו אלמנטים יש להציג או להסתיר בגדלים שונים של מסך.
    דוגמה פשוטה שכולם מכירים: במכשירים ניידים, מעצבים לעתים קרובות מסתירים פריטי ניווט ומשתמשים במקום זאת בתפריטי המבורגר. גישה זו תעזור לכם לחסוך במקום מסך ותאפשר למשתמשים להתמקד בלימוד התוכן החשוב ביותר.
  • רשת עיצוב – רשת היא עיצוב דו מימדית המורכב מעמודות ושורות שעוזר למקם במדויק רכיבי ממשק משתמש בדף. על ידי שימוש נכון ברשת, ניתן להימנע מהצבה של אלמנטים בגדלי מסך שונים, העיצוב שלכם יהיה פרופורציונאלי ומגיב באופן מלא. באמצעות רשת, המעצב יוצר פריסה מותאמת אישית עבור כל אחת מנקודות החיבור, כך שהתוכן והאלמנטים יתאימו את עצמם בצורה מושלמת לאזור הצפייה המתאים.
  • אופטימיזציה של תמונות – איכות התמונות משפיעה רבות על האופן שבו עיצוב נתפס בעין, ברור לנו שעמוד עם תמונות ברורות בגודל מתאים יעשה רושם חיובי על המבקרים באתר.
  • אופטימיזציה של הטיפוגרפיה – טקסט הוא המרכיב החשוב ביותר של האתר שלנו, קריאה טובה והבנה של הטקסט תשפיע באופן ישיר על האינטראקציה של המשתמשים.

אנימציות ותנועתיות באתר

לאנימציה יש שלוש תפקידים חשובים בעיצוב אתרים:

  • אנימציה הופכת את האתר למגניב וחוותי בצורה בלתי נשכחת.
  • אנימציה גורמת למשתמש לשקוע עמוק יותר באינטראקציה ולהרגיש כמו במשחק מחשב, למשוך תשומת לב לפעולה מסוימת, להנחות פעולה ולהגדיל את זמן השהייה של המשתמש עם האתר.
  • תרים עם אנימציה נראים יוקרתיים יותר

     

איך אנימציה תשדר מסרים שתהפוך את האתר למעניין?

אנימציות עוזרות להפתיע את המשתמש ולהציע את שירותי האתר שלכם צורה ייחודית ומעניינת ויוצר בידול משמעותי מאתרים סטטיים של מתחרים. קל לנו יותר לזכור אתרים שיש בהם אנימציה נטו מהחוויה שעברנו והן גורמות לרצות לחזור אליהם שוב.
בעזרת האנימציה ניתן להחיות רעיונות מקוריים, ולשדר למשתמשים כי את משקיעים בהם זמן ומחשבה.

שימוש יתר אנימציה העשויה לטעות את המשתמש

למרות הפוטנציאל הרב שלה, אנימציה היא אולי הפחות מובנת למשתמש מכל המאפיינים העיצוביים. המושג המבלבל של אנימציית ממשק ואנימציה יכול גם להיות הטעייה אחת גדולה. המטרה העיקרית של אנימציה היא להמחיש את הקשר בין רכיבי ממשק ולעזור למשתמשים לנווט באתר.

אנימציה יכולה להוסיף אופי לאתר באמצעות סמלים, לוגואים ואיורים מונפשים. עם זאת, אנימציה צריכה להיות לא רק אקספרסיבית, אלא גם מעשית. לכן, ריבוי שילובי אנימציה באתר אינו מומלץ.

שימוש יתר באנימציה עשויה לפגוע בביצועים ומהירות האתר

כיום עדיין אין כללים אחידים לעיצוב של אנימציה במפרטים טכניים ובשלב המקדים של העיצוב, לרוב זה משהו שנראה בעת פיתוח האתר. ניתן ליצור אבות טיפוס פשוטים במערכות כמו -Figma/Adobe XD.
לרוב מעצב אתרים מציג פתרונות מונפשים מורכבים, עליו להסתפק או בתיאור טקסט עם תמונות, או להנפיש את הפריסה בכלי עבודה שונים, לרוב גוזל זמן יקר, והתוצאה לא תמיד ברורה.

קשה לקבוע מוידאו או את משך האנימציה ואת מהירותה. לכן כאשר עובדים עם פריסה מונפשת, מפתחים צריכים לחשב את הפרמטרים בעת פיתוח האתר והם עלולים לעשות טעויות, מה שיכול להוביל בסופו של דבר למשקל כבד של האנימציה, אשר באופן ישיר תשפיע על מהירות טעינת האתר.

לרוב אנימציות כבדות כאלו שהוכנו מראש הן אלו שיאטו את האתר ולא אנימציות פשוטות כמו Fade, Slide וכדומה שנמצא בכל אתר או דף נחיתה בסיסי.

עיצוב אתר מכירות

עיצוב אתרי מכירות משפיע על הרושם הראשוני וכמובן ההמרה של האתר. אם העיצוב תואם לשימושיות, קל יותר למשתמשים לבצע רכישות, כמו גם להסתכל על דפי החנות המקוונת במשך זמן רב ובהנאה. עיצוב אתרי מכירות צריך להיות קליט ומעניין, כלומר, המשימה של מעצב אתרים היא ליצור קומפוזיציה של צבע, פונט והקשר נכון שיובילו את המשתמש בצורה חלקה לרכישה.

כיצד לעצב אתר מכירות מקצועי ומוכר?

קודם כל חשוב להבין כיצד לגשת נכון לעיצוב אתר מכירות וזאת בכדי למנוע התנגשויות וטעויות בעת הפיתוח.

הצעד הראשון והחשוב ביותר הוא עיבוד מידע. כאן צריך להבין מה הלקוח רוצה לקבל, כלומר, איך הוא מדמיין את האתר. בכדי לקבל תמונה מלאה, מומלץ לעשות אפיון קצר ומחקר מתחרים שיעניק לנו תמונה ופרספקטיבה מצד הלקוח.

מעצבים ומפתחים מתמודדים עם חוסר שביעות רצון כאשר הם לא מצליחים להביא לידי ביטוי את רצונות הלקוח בעת עיצוב אתר המכירות כי כל תחום ומוצר מדבר לנישה אחרת ולא כל אתר מכירות דומה בהקשר.

ניתוח קהל יעד

תמונה ברורה של קהלי יעד וצרכיהם מאפשרת להבין עבור מי האתר נוצר. כל הרעיון של עיצוב אתר מכירות יהיה תלוי בכם.
לדוגמה: אם יש לכם אתר שמוכר בגדי נשים, סכמת הצבעים יכולה להיות מתאימה לקהל צעיר ואולי בהירה וססגונית, בעוד שגווני פסטל רגועים מתאימים יותר לקבוצה מבוגרת יותר. 

ניתוח קהל יעד

בהתבססות על המידע שנקבל מהלקוח וניתוח קהל היעד, יוצרים עיצוב אתר ומתחילים בפורמט הראשוני, לכתוב את העמוד הראשי, לעצב את החנות, הדף מוצר, דף תשלום, אזור אישי ודפים נוספים שונים כמו בלוג שאלות ותשובות ועוד אינפורמציה שיכולה לעזור ולייעל את האתר.
חשוב להציג מספר גרסאות שונות בכדי לקבל הבנה מה יכול לעבוד יותר.

פונקציונליות

במקביל לעבודה, יש לחשוב על הפונקציונליות של האתר ואפשרויות התוכן שיוצבו בדפים. פונקציונליות האתר היא הצעד הראשון לקראת שימושיות שהחלק הזה נעשה כבר בשלב הפיתוח המתקדם יותר. חשבו על המבנה והמטרות של אתר המכירות, קבעו את הדפים המעניינים ביותר עבור המשתמש וכיצד המשתמש יקיים אינטראקציה עם אלמנטים באתר.

קריטריונים בסיסיים לעיצוב עמודי מוצרים ועמודי רכישה

בעת עיצוב עמודי מוצרים ועמודי רכישה השימושיות היא במקום הראשון – ולא היצירתיות. בקריאייטיב אנחנו מתכוונים לעיצוב יוצא דופן ומורכב שאתם מאוד אוהבים, אבל בפועל המשתמש יכול ללכת לאיבוד באתר ולא להבין איפה ללחוץ ואיפה להסתכל בקטלוג.

יש ליצור אתר נוח וקל להבנה, שבו כל אלמנט מנחה את המשתמש או אומר לו אילו פעולות לנקוט. הלקוח לא רוצה להבין את כל המורכבויות של הטעם המעולה שלכם, הוא צריך לקבל מידע במהירות ולהחליט לקנות.

עיצוב אתרים, עיצוב אתר לעסק

כלים וטכניקות עיצוב חווית משתמש

עיצוב חווית משתמש או בשמה המקצועי UX, מכסה את כל תהליך השגת והטמעת האתר, כולל עיצוב, שימושיות, פונקציונליות ומיתוג. מעצבי UX / מעצבי אתרים משתמשים בטכניקות שונות כמו מחקר משתמשים, אב טיפוס ובדיקות כדי להבין את צרכי המשתמש והתנהגותם וליצור אתר העונה על הצרכים הללו בצורה האינטואיטיבית ביותר. המטרה הסופית של עיצוב UX היא ליצור אתר קל לשימוש, נגיש ומהנה עבור כל גולש או משתמש.

פלטפורמות פופולריות לעיצוב אתרים (XD, Figma)

עבור מעצבי UX הבחירה בין Figma ו-Adobe XD היא קריטית מכיוון שהיא משפיעה על זרימת העבודה, על חווית המשתמש בכללותה ועל שיתוף הפעולה בזמן אמת עם הלקוחות. 

Figma זהו ממשק משתמש, תוכנה מבוססת ענן עם גרפיקה ווקטורית ומבוססת דפדפן. נחשבת על ידי מעצבים רבים כאפליקציה המובילה למשימות עיצוב שיתופיות מבוססות צוות. Figma מספקים למעצבים את כל משאבי העיצוב והרכיבים הנדרשים כדי לייצר עיצובי אתרים מלאים, אבות טיפוס ופיתוח קוד.

כלי עיצוב UX מבוסס וקטור בשם Adobe XD מאפשר לכם ליצור הכל מאתרים מלאים ועד אפליקציות שעוני יד. מעצבים משתמשים בתכונות של Adobe XD עבור כל תהליך עיצוב חווית הלקוח מכיוון שהוא נבנה תוך התחשבות בחוויות ניידות ואינטרנט. מבחינת תכונות, ל Adobe XD יש הרבה מהתכונות הדומות ל- Figma:

  • עיצוב ממשק משתמש – עם אינטגרציות עם אפליקציות Creative Cloud, כמו Photoshop ו-Illustrator, ניתן בקלות לקבל גישה לכל הכלים הדרושים כדי לבצע את העבודה הטובה ביותר.
  • עיצוב UX – ניתן לבצע פעולות חוזרות במהירות, לבדוק אינטראקציות ותהליכים בזמן אמת, כך שאתם יכולים לתקן אותם ברגע שאתם מזהים משהו לא כשורה.
  • אב טיפוס – היכולות המתקדמות של Adobe XD כמו הנפשה אוטומטית וקול מקלות על בניית עיצוב אב טיפוס שצרכנים יכולים לחקור ולהתנסות בו – מה שמוביל לחוויית משתמש טובה יותר.

בשנת 2022 חברת Adobe רכשה את Figma ב20 מילארד דולר! (אפשר להבין למה)

 



תוספים לדפדפן שיעזרו לשיפור עיצוב האתר

  • Web Developer – התוסף מאפשר לכם לצייד את הדפדפן שלכם בפאנל המכיל כלים רבים ושונים. בעזרתם תוכלו להשבית את JavaScript, לשלוט בפריסת העמוד ולעבוד עם תמונות.
  • Eye Dropper – מאפשר לכם לגלות במהירות את הצבע הרצוי באתר מבלי לעבור לקונסולת המפתחים. הייחודיות של התוסף היא שניתן לקבוע את הצבע לא רק עבור אלמנטים ספציפיים, אלא גם עבור תמונות. לדוגמה, אם באתר יש תמונה עם נוף ציורי, אז משם אתם יכולים לקחת את צבע השמיים, הים, וכן הלאה.
  • ColorZilla – התכונה הנפוצה ביותר של הרחבה זו היא הטפטפת וההיסטוריה של הצבעים שנבחרו בעבר, אך קיימות גם אופציות נוספות בהן ניתן להשתמש במהלך בחירת פלטת צבעים לאתר.
  • WhatFont – זו ההרחבה שכל מעצב צריך. מספיק להפעיל אותו ולרחף עם סמן העכבר מעל כל מילה – ומיד יוצג הפונט של המילה. ואם תלחצו על מילה כלשהי בעמוד, יוצג מידע נוסף: גודל גופן, צבע, גובה וכו’.
  • Dimensions – מספקת דרך מהירה ומדויקת למדידת המרחק בין שני רכיבי DOM. 
  • SVG Grabber – כלי זה מתאים למי שצריך להוריד במהירות את כל רכיבי ה-SVG מדף אתר אינטרנט. פשוט הפעילו את התוסף והוא יפיק עמוד עם כל התמונות הווקטוריות שניתן להוריד בכמה קליקים.

 



לוגו – הסמל של האתר שלנו

כיום, כדי ליצור לוגו, אתם יכולים לצייר אותו בעצמכם או להשתמש בשירות יצירת לוגו.
מחוללי לוגו אינטרנטים, כמו Illustrator, Canva ו- Sketch, מציעים דרך קלה ומהירה יותר ליצור לוגו פשוט. 

אך בכדי לייצר לוגו מקצועי שמדבר את השפה שלכם, עדיף להשקיע כמה מאות שקלים ולקחת שירות של מעצב גרפי שידע לאחד ולחבר לכם תמונה אחת שמשקפת את העסק שלכם.

צבע הלוגו קובע כיצד המשתמש יתפוס אותו וזה בא לידי ביטוי בעיצוב אתרים.
כיום כל מעצב אתרים ידרוש לפני תחילת העבודה את כל החומרים הגרפיים שיש ברשותכם והעיקרי הוא הלוגו שלכם, שזהו בעצם הבסיס העיקרי להתחיל לעצב את האתר לפי השפה והמסר של העסק שלכם.

חשוב להבין שיש לצורת הלוגו חשיבות רבה, כשני שליש מכל הלוגואים המודרניים (65%) מכילים מצולעים, ושליש מהלוגו משתמשים במעגלים.

שאתם הולכים לייצר לוגו, תוודאו שהכל מדבר אליכם, תגיעו עם רעיון מקדים או איזשהו לוגו שתפס לכם את העין והתחברתם אליו, בסוף גם חשוב שהלוגו יהיה ברור ומובן, כזה שמשדר את המסר שאתם רוצים.

עיצוב אתרים משלים בניית אתרים

בשנים האחרונות הופיעו נותני שירותים רבים המאפשרים ליצור אתרים ללא עזרה של מומחים או מעצבים. בסוף, מערכות לבניית אתרים הם כלים שבעזרתם תוכלו להרכיב דף אינטרנט כמו לגו, ולהעלות את התמונות הדרושות לגמרי לבד ללא ידע בתכנות או הבנה בסיסית של שפות קוד.

זה התבסס בעצם על העובדה שישנם היום מערכות לבניית אתרים שלא דורשות ידע או הבנה מקדימה וכל אחד יכול לגשת ולבנות אתר, אם זה בעל מקצוע או אפילו אדם פרטי.
זה לא קלקל את התחום אבל יצר תחרות אינסופית וחוסר בידול מוחלט, ותוכלו למצוא היום אינספור אתרים ברמה חובבנית ולא מעוצבים שלא עברו חווית משתמש או אפילו נגיעה בסיסית בעיצוב אתרים מקדים.

חשוב להבדיל – יש מעצב אתרים ויש בונה/מפתח אתרים (שני מקצועות שונים לגמרי) תוכלו גם למצוא בעלי מקצוע שמשלבים את שני המקצועות יחד ולכם כבעלי עסק זה יכול להיות מושלם להקמת האתר שתמיד רציתם.

בזכות קדמת הטכנולוגיה ישנם אינספור מערכות לבניית אתרים ללא ידע בקוד, כן צריך הבנה בסיסית ותפעול של המערכת ואולי קצת ידע בסיסי בקוד HTML/CSS/JAVASCRIPT בכדי לייצר חווית משתמש ואתר עם ביצועים טובים.

בניית אתר לעסק דורשת ידע והבנה, לא כולם יכולים לעשות זאת, גם אם אין ברשותכם את התקציב זה בסדר לגמרי, אבל חשוב לדעת לגשת לזה בצורה הנכונה שלא יצא לכם אתר חובבני ולא מקצועי, זה יכול להשפיע רבות על אחוז ההמרות שלכם במיוחד אם מיהרתם לקדם את האתר ולהשקיע כספים שעבדתם עליהם קשה.

מערכות פופולריות לבניית אתרים

אם אי פעם חשבתם על יצירת אתר באופן עצמאי, בטח שמעתם על WIX, WordPress, Shopify וכו׳.
מפתחים רבים רואים בוורדפרס כמערכת הטובה והנוחה ביותר, גם למפתח וגם למשתמש.
אם כי הוא המערכת הפופולרית ביותר וגם הידידותית לקידום אתרים בגוגל.

כמו כן, ישנם עוד מספר מערכות שיכולות לתת לכם את הפיתרון לבניית אתרים בסיסיים יותר.

השוואה בין פלטפורמות פופולריות לעיצוב אתרים

כיום מי שחקר את התחום אפילו בקצת, מכיר את הפלטפורמות לבניית אתרים כגון:  WordPress, Wix, Shopify, כל אחת משלוש הפלטפורמות מאפשרת לכם ליצור אתר אינטרנט פונקציונלי לחלוטין מבלי להקליד שורת קוד אחת או אפילו מבלי להכין עיצוב אתר מראש.

עם זאת, יש ביניהם גם הבדלים משמעותיים:

Wix – פלטפורמת לבניית אתרים שידידותית כמעט לכל משתמש. הודות לעורך של ויקס בשיטת Drag & Drop אפילו מתחילים יכולים להתנסות בקלות וליצור אתרים יפים המבוססים על תבניות מוכנות ומעוצבות. יש לויקס תמיכה טכנית ומדריכים רבים שיכולים לעזור לכם.
Wix גובה על השירות שלה עלות חודשית בהתאם לגודל האתר.

Shopify – היא מערכת נוחה עבור אתרי מכירות בעיקר.
היא מערכת קצת יותר מורכבת אך בהשוואה לויקס היא יותר ידידותית לאתרים אשר רוצים למכור מוצרים באינטרנט.
גם איתה ניתן להשתמש בתבניות מוכנות ולחסוך את העיצוב המקדים שעליו המלצתי.
Shopify גובה על השירות שלה עלות חודשית בהתאם לגודל האתר.

WordPress – היא ללא ספק המערכת המועדפת עלי מהמון סיבות טובות אך היא קצת מורכבת למשתמש ונדרש הבנה יותר מעמיקה שניתן למצוא בסרטון או שניים ביוטיוב. 
וורדפרס היא מערכת פשוטה, אך בכדי להפוך אותה לאתר שכל כך רציתם תצטרכו להשתמש במגוון תכונות גם חינמיות וגם בתשלום שהספריה שלה מציעה וכך תוכלו לייצר אתר יפה ומרשים.
היתרון הנוסף של וורדפרס בהשוואה למערכות האחרות היא שוורדפרס היא ידידותית לקידום ובנויה בצורה שניתן להכניס את התוכן בצורה קלה ומהירה, בהשוואה למערכות האחרות שהן פחות ידידותית לקידום, ובסוף האתר שלנו צריך להכניס כסף ולא להיות רק ידידותי למשתמש בחלק הפנימי.
ניתן להשתמש בתוספי בנייה כמו Elementor/Bricks Builder ותוכלו לייצר אתר נפלא ונהדר, אם זה מ0 ל100 או שימוש בתבניות בדומה למערכות האחרות.
WordPress היא מערכת קוד פתוח וחינמית, אתם צריכים לדאוג לתשלום מזערי עבור אחסנת האתר.
עם זאת, ספקי אחסון רבים יכולים לעזור לכם בכך, אבל זה מציאת השירות המתאים שמציע את התמיכה שאתם צריכים תלויה בכם.

דוגמאות לעיצוב לאתרי וורדפרס שלקחתי חלק

בניית אתר ארנה טיקסט
עיצוב ובניית אתר לכרטיסים
עיצוב אתר לעורך דין
בניית אתר איקומרס - Bayo Tech
אתר מכירות בוורדפרס מרובה שפות
בניית דף נחיתה
עיצוב דף נחיתה ליועצת

למה חשוב עיצוב אתרים לפני בניית אתרים?

בעת בניית אתרים או פיתוח אתרים, השלב המקדים שהוא עיצוב האתר כמעט החשוב ביותר, שכן בשלב זה אנו קובעים איזה סוג אתר נחוץ במיוחד עבור הנישה והיעד העסקי שלכם, מה הוא קהל היעד שלכם ובהתאם לכך נבחר גם העיצוב, כמה יעלה הפיתוח לאתר כזה, מה הם הכלים המשמשים להטמעתו ולעיצובו ומה הן העלויות שתצטרכו להתמודד איתן. את כל זה אתם צריכים לדעת לפני שתתחילו במסע המדהים והמרגש של בניית האתר.

לבנות אתר בוורדפרס? – חד משמעית כן.

בניית אתר בוורדפרס היא הדרך הנפוצה ביותר כיום ליצור כמעט כל סוג של אתרים.
להלן הסיבות העיקריות להצלחתו של וורדפרס:

טיפ!

אם אתם בעלי עסקים ולא מחפשים לקבור את עצמכם במערכות לא מוכרות או מותאמות אישית שיעלו לכם אלפי שקלים בשנה, שווה לשקול להתחיל לשקול בניית אתר בוורדפרס, זהו הפתרון הכי טוב עבורכם אם אתם בעלי עסק קטן או גדול.

מהם השלבים לבניית אתר בוורדפרס?

אם בחרתם להתחיל לבנות לבד,עליכם לבצע חמישה שלבים עיקריים:

רכשו דומיין ואחסון אתרים

תוכלו לרכוש דומיין מאחד מן האתרים שאני ממליץ עליהם כגון:

רכישת דומיינים ישראלים: MyNames

רכישת דומיינים עולמיים: NameCheap

רכישת אחסון: חזרו ללמעלה

התקינו את המערכת

בחלק הבא תצטרכו להתקין את המערכת על גבי חשבון האחסון, יכול להיות שכבר יהיה לכם מותקן אז אתם מסודרים, אם הסתבכתם תוכלו למצוא מדריכים וגם תמיכה באחד מן חברות האחסון.
אם בכלל הלכתם לאיבוד שלחו לי הודעה ואני אעזור לכם ללא עלות.

הגדירו תבנית או ערכת נושא

ערכות נושא בוורדפרס הן תבניות המייצרות את המראה של אתר האינטרנט. לכל אתר וורדפרס מותקנת ערכת נושא בסיסית כברירת מחדל. על ידי שינוי ערכת הנושא הבסיסית לאחרת, אתם מתאימים את האתר אישית לצרכים שלכם. אם אםה רק התחלתם בניית אתר בוורדפרס, בחרו תבנית חינמית מהספרייה הרשמית. אם אתם רוצים לקנות ערכת נושא, בחרו את אלה שאושרו על ידי מפתחי וורדפרס.

ניתן לגשת לקטגוריית עיצוב > תבניות > התקנת תבנית

צרו דפים חדשים והוסיפו תוכן

לוורדפרס יש שני סוגי תוכן: דפים ופוסטים.

  • פוסטים הם חלק מהבלוג ומוצגים בסדר הפוך, זאת אומרת שפוסטים חדשים מוצגים בהתחלה.
  • דפים הם תוכן סטטי, לדוגמה, דף יצירת קשר, דף מידע על חברה ועוד.

התקינו תוספים לשיפור הנראות

תוספים הם מודולי תוכנה שמתחברים ל-CMS.
בעזרתם תוכלו להפוך את דפי האתר לבטוחים יותר, להגביר את מהירות טעינת הדפים, להוסיף פורום, תוכן לאתר, ליצור סקרים ולעצב את האתר שלכם. ישנם משאבים רבים באינטרנט באמצעותם ניתן להוריד תוספים. אבל יש סיכון גבוה שהם יהיו נגועים בווירוסים. ישנם שני מקורות בטוחים ביותר למציאת תוספים- באתר האינטרנט הרשמי של WordPress.org ובקונסולת וורדפרס.

ניתן לגשת לקטגוריית תוספים > הוסף תוסף חדש

יכול להיות שבעת בחירת התבנית תדרשו להתקין תוספי חובה שאיתם התבנית תוצג בדרך שתצרו.

תוספים שחייבים להיות באתר וורדפרס לא משנה מה

יש לא מעט תוספים בוורדפרס, אבל בנוסף לכך חייב שיהיה לכם תוספים שימשיכו לשמר את האתר שלכם ויעזרו לכם למנוע בעיות או וירוסים בעתיד, חילקתי לכם לקטגוריות כלליות אבל את כל התוספים ניתן למצוא דרך ספריית התוספים של וורדפרס.

מה היתרונות של וורדפרס לעומת מערכות אחרות?

כפי שכבר צוין בעת בניית אתר בוורדפרס אנחנו בעצם משתמשים במערכת קוד פתוח, ויש לכך יתרונות רבים. שלושת ההבדלים העיקריים בין תוכנת קוד פתוח לקוד סגור הם:

חופשיות

מערכת קוד סגור תלויה בארגון או מפתח יחיד המאפשרים לשלוט בקוד כדי לשמור אותו מעודכן, נטול באגים ופועל. מצד שני, קהילה רחבה יותר תומכת בתוכנת קוד פתוח. לרוב פרויקטי הקוד הפתוח מושכים אלפי תורמים מכל רחבי העולם שבודקים בקפדנות את מערכות הקוד, מעדכנים אותם ומשפרים ללא הפסקה. לכן, קוד פתוח הוא לרוב אמין יותר.

אבטחה

לכל קוד מקור יכולים להיות ליקויי אבטחה שהופכים אותו לפגיע להתקפות סייבר. עם זאת, היתרון של תוכנת קוד פתוח הוא תיקוני באגים מהירים יותר. ברגע שאתם או חברים אחרים בקהילה מדווחים על פרצות אבטחה, מפתחי קוד פתוח משחררים עדכון קוד תוך יום או יומיים. לעומת זאת, לתוכנת קוד סגור יש מחזורי עדכונים ארוכים יותר מהסיבות הבאות:

  • לספק עשוי להיות פחות אנשים שעובדים על פרויקט מסוים.
  • הספק עשוי לתעדף שיקולים פיננסיים על פני חששות אבטחה.
  • ספק עשוי לעכב שחרור עדכון אבטחה מכיוון שהוא רוצה לשלב שינויים מרובים ולשחרר את כולם בבת אחת.

רישיון

חברות בדרך כלל מוכרות תוכנת קוד סגור תחת רישיון פרטי, המפרט את השימוש החוקי בתוכנה. איש אינו רשאי להציג, לערוך או לשנות קוד קנייני ללא רשות.
לדוגמה: רישיון פרטי עשוי לאפשר שימוש אישי או עסקי, אך לא מכירה חוזרת. בנוסף, ניתן להתקשר עם ספק ספציפי לתקופה מסוימת.

מצד שני, תוכנת קוד פתוח זמינה תחת רישיון קוד פתוח, מה שאומר שניתן להשתמש בה באופן חופשי, לשנות ולהפיץ אותה מחדש. חוזי חסימת ספקים אינם קיימים או גמישים מאוד. מפתחים יכולים להוריד את התוכנה מהאתר הציבורי ולהציג את כל קוד המקור הפתוח במחשבים שלהם. רישיונות קוד פתוח מאפשרים למשתמשים גם לבצע את הפעולות הבאות:

  • לשנות את קוד המקור עבור הפרויקטים שלהם.
  • להפיץ מחדש את הקוד שהשתנה.

מה לבקש ממעצב אתרים?

תכנון עיצוב אתר אינטרנט מראש יכול לעזור להתאים אותו לצרכים של כל עסק ולשדר את המסר בצורה הטובה ביותר, זה יעזור לכם להתמודד עם כל האתגרים הפוטנציאליים ולהבטיח שיש לאתר את כל התכונות שאתם רוצים.
בפועל הרבה יותר קל לתכנן אתר על מסמך עיצוב ייעודי מאשר בפיתוח עצמו.

 במהלך תהליך העיצוב, אתם יכולים לשאול את עצמכם שאלות על האתר שלכם, הפונקציות שלו והמטרות הכוללות שלו. שאילת שאלות אלה יכולה לעזור לכם ולמעצב האתרים שלכם להתמקד בתוכנית שלכם בעת בניית האתר ולעזור לכם להבין אילו פעולות ספציפיות אתם יכולים לנקוט כדי להשיג את המטרות הללו. כאשר תגדירו עבור עצמכם את קווי היסוד המנחים של האתר, למעצב האתרים שלכם יהיה קל יותר ליצור את העיצוב המקורי הזה עבורכם. 

קביעת קווי היסוד העיקריים של האתר שלכם יכולים לעזור לכם להנחות את הבחירות העיצוביות שלכם. קווי יסוד מנחים יכולים להיות הגדרת תפקיד האתר, קהל היעד שלכם, תכונות ספציפיות שאתם מעוניינים להוסיף והתמונה הכללית שאתם רוצים שהאתר יציג. 

שניגשים לעיצוב אתר עוד לפני הפיתוח המטרה העיקרית היא להביא את חווית המשתמש לעדיפות הראשונה וזאת בעזרת העבודה המקדימה ואפיון האתר.
זה בעצם תפקידו של מעצב האתרים, לייצר אתר עם חווית משתמש מקסימלית שעונה על הצרכים של העסק.

מהן עקרונות שיווק בעיצוב אתרים?

שיווק דיגטלי ועיצוב אתרים משרתים את אותה מטרה.
לא פעם קורה שדפי נחיתה מסוגננים ובעלי מראה מקצועי מקבלים כמות כניסות גבוהה, אך לא ממירים כי מלכתחילה נועדו לקהל היעד הלא נכון.
באופן כללי יש המון שאלות שנשאלות ובקמפיין שעובד לווא דווקא זה דף הנחיתה או העיצוב, זה גם יכול להיות פילוח קהל יעד שגוי או הנעה לפעולה שהיא לא מספיק ברורה.
באופן כללי חשוב להשתמש בכלים השיווקיים הנכונים בעת עיצוב אתר או עיצוב דף נחיתה.
זה יכול לבוא ליידי ביטוי במיקום אלמנטים שונים להנעה לפעולה, או אפילו הצגה של הוכחות חברתיות שיניעו את הגולש להשאיר פרטים כמו ביקורות, סרטונים או שילוב הפנים של העסק בכדי לייצר אמינות.

שילוב טכניקות שיווקיות בעת עיצוב האתר שלכם יעזור מאוד לשמור על מעורבות הלקוחות שלכם. עם עיצוב אתרים נכון ואסטרטגיות שיווק דיגיטליות מותאמות, אתם יכולים לקדם את המותג שלכם ולהוציא פחות על קמפיינים שיווקיים דיגיטליים.

איך ליישם אסטרטגיות שיווקיות בעיצוב האתר?

עכשיו הבנתם את החשיבות של עיצוב מקצועי? ואיך זה משתלב בצורה מקצועית בעולם השיווק דיגיטלי ויצירת לידים שיכניסו לכם עוד כסף?
זה הזמן לחשוב על העיצובים שתצטרכו כדי ליישם את אסטרטגיות השיווק שלכם:

שילוב עולמות העיצוב הגרפי

יצירת אלמנטים עיצוביים גרפיים מתוך כוונה לעורר רגש ולעודד פעולה. זו הסיבה העיקרית לכך שכדאי לכם לשקול עיצוב גרפי יחד עם עיצוב האתר שלכם כדרך נוספת להעביר את המסר והמטרה. עיצוב הגרפי יעזור לשפר את המראה, הנוכחות והסיפור של המותג.

מיתוג – הסיפור שעומד מאחורי כל עסק

שילוב של מיתוג, סיפור, מוניטין, זהות ועמדה.
מיתוג זה מונח רחב המכסה מגוון פעילויות, כולל יצירת זהות, סיפור שעומד מאחוריכם ושפה אחידה שמשלימה את מה שהעסק מעביר או עושה. עיצוב אתרים באמצעות מיתוג זוהי דרך להעביר את המסר של החברה באמצעות מראה ייחודי עם שילוב של אלמנטים כגון: לוגו, צבעים, פונטים, אייקונים ייחודים וכו׳ .
כיום למתג עסק זה לא תחום זול, ושבחרתם לקחת איש מקצוע כמו ממתג או חברת מיתוג, הזמן שמושקע בכדי לייצר לכם את כל הסיפור שלכם יכול לקחת שעות על גבי של מחשבה עמוקה עם היכרות עמוקה וחיבור לעסק שלכם בכדי לייצר מראה ושפה ייחודית. עיצוב מותג או עסק מוכיח לאורך השנים שהשקעה ביצירת סיפור מוביל לייחודיות והצלחה הרבה יותר גבוהה בעולמות השיווק. 
מיתוג העסק יכול למעצב האתרים להגיע לתוצאה הרבה יותר מרשימה ומשווקים יצליחו להביא תוצאה הרבה יותר איכותית וגבוהה באמצעות חיבור הקהל אל המותג והתייעלות מול מתחרים.

כיצד נייצר קריאות לפעולה (CTA) שיביאו לנו מכירות ולידים?

כפתורי הנעה לפעולה היא חלק קטנטן וחשוב ביותר כחלק מתהליך התקשורת עם המשתמש/גולש.
לפעמים אפילו קמפיין פרסומי מחושב לא מספיק יכול להביא להפסדים של כספים בגלל חוסר הנעות לפעולה.

חשוב להבין את הקהל ולחשוב על הנוסח שנותן את המסר בכך שיענה על צרכי המשתמשים. זה משהו שלומדים בעיקר בזמן שהקמפיין באוויר ועובד אבל גם בעת יצירת הנעות לפעולה שונות, נעשה שימוש בטכניקות פסיכולוגיות.

עיצוב אתרים ב- AI – שווה או לא?

בשנת 2021 הבינה המלאכותית התפוצצה לעולם ואין אחד שלא שמע או הכיר אותה, היא שינתה ועדיין משנה את תחום עיצוב אתרים במובנים רבים ועוד המון תחומים כאלו ואחרים.
ראשית, כלי עיצוב התומכים בבינה מלאכותית מאפשרים למעצבים ליצור עיצובים מורכבים יותר. לא מעט כלי עיצוב העובדים לצד בינה מלאכותית מסייעים לבצע אוטומציה של רבות מהמשימות המייגעות והגוזלות זמן הקשורות כיום לעיצוב אתרים. זה בא לידי ביטוי בכך שעוזר למעצב להאיץ את תהליך העיצוב ומשחרר אותו להתמקד במשימות יצירתיות יותר. 

AI משחק תפקיד בהפיכת עיצוב אתר לנגיש יותר עם מגוון רחב יותר של אנשים. יש כיום מספר כלים המופעלים על ידי בינה מלאכותית שיכולים לעזור לאנשים עם מוגבלויות שונות ליצור ולנהל אתרים משלהם. זה מעניין וגם חשוב כי זה אומר שכל אחד יכול לקבל את ההזדמנות ליצור אתר יפה ופונקציונלי, ללא קשר ליכולות שלו.

מה שכן אני יכול להגיד, AI לעולם לא יחליף את המעצב או המפתח בשום צורה כלשהי, הוא כן יעזור לנו לייעל את עבודתנו, AI זה כמו מחשב, ואם נסתכל אחרונית מחשב הוא כלי עזר בסופו של דבר.

יתרונות מול חסרונות בשימוש עיצוב אתרים באמצעות AI

יתרונות בעיצוב אתרים עם AI

חסרונות בעיצוב אתרים עם AI

תכל׳ס – מהו המחיר לעיצוב אתרים?

הגורם העיקרי המשפיע על מחיר עיצוב אתרים הוא מורכבות הפרויקט.
אם הפרויקט דורש הרבה זמן, משאבים ועבודה שדורשת ממכם לשלם יותר.

מספר העמודים בפרויקט הוא גורם מכריע לצד שעות העבודה שמתבססות על המורכבות, חווית המשתמש וההנגשה.
בעיצוב אתרים ישנה דרישה יותר גדולה שהתוצאה שלה היא היקף תוכנית העבודה, המחקר המקדים ואופן העבודה שבסופה נוצר מסמך ייחודי שכנראה לא ראיתם בעוד אתרים.
באופן כללי יצירת עיצוב אתרים UX/UO היא נבדלת מעבודת פיתוח ובניית האתר.

מחיר עיצוב האתר מושפע גם מגישת הפיתוח הנדרשות מכיוון שבסוף העיצוב חברת הפיתוח תסיק הכי נכון איך לפתח את האתר, מה נדרש וכמה זמן זה יכול לקחת כולל עלות סופית. מחליטות עד כמה הפרויקט יהיה מורכב.

ישנן גם אלטרנטיבות אחרות וניתן לחסוך בעיצוב האתר ולקחת תבנית או ערכת נושא מוכן מהאינטרנט ופה חסכתם את התשלום עבור המעצב, המחיר יהיה נמוך ממה שציפיתם בוודאות אך קחו בחשבון שאתר מקורי ומותאם אישית לא תראו מזה בשום צורה.

הערכה משוערת של מחירים לעיצוב אתרים:

כלל המחירים הם הערכה בלבד ויכולים להתבסס על סמך כמות הדפים, המורכבות והערכה של שעות עבודה בפועל.

השאלה שאתם בטח שואלים -האם עיצוב אתר ובניית אתר זה לא אותו הדבר?

אז בהחלט, לא.

המונח “עיצוב אתרים” מתייחס לאופן הדורש להופך את האתר למושך, אטרקטיבי, ייחודי עבור המשתמש על מנת לייצר חוויה והנעה לפעולה.
כל מעצבי אתרים כיום דואגים שהאתר ישדר מראה מקצועי ושמשתמשים יכולים לנווט בו בקלות.
מעצבי חווית משתמש, או מעצבי UX, אלו הם עוד שמות נוספים עבור מעצבי אתרים.

לאחר שיש לנו עיצוב מוכן הגענו לשלב הפיתוח והתכנות שמתרחש ברקע כדי לגרום לאתר לתפקד בצורה הטובה והמהירה ביותר על בסיס העיצוב שנקבע עם המעצב.

משוואה פשוטה – מעצב אתר ידע איפה להציב את הכפתור שימשוך את הגולשים שלכם ומפתח האתר מוודא שכאשר לוחצים על הכפתור, תקרה פעולה כל שהיא.

לסיכום המאמר

עיצוב אתרים דורש מחשבה עמוקה עד ליצירת התוצר הסופי, שבסוף אמור לשרת את האתר לאורך שנים ולתת את מלוא הפוטנציאל והחוויה, בכך שיעביר את המסר בצורה הנכונה ולבסוף ימיר ויגדיל את אחוזי הכניסה, המרות והמכירות באתר.

בשביל לייצר אתר ייחודי, נדרש עיצוב ייחודי שתמיד יהיה אפשר לשפר ולקחת קדימה.
בכדי לייצר עיצוב ייחודי, נדרש מעצב אתרים מקצועי ואמין בעל היכולות הנכונות שידע לתת לכם בדיוק את מה שאתם מחפשים. 

אם אתם מחפשים עיצוב אתר מקצועי הכולל פיתוח ובניית אתר (כי בסוף הכל משתלב ביחד) וגם על הדרך לקבל חווית שירות אמיתית ומשפחתית שלא תראו בשום מקום ואחרת לחלוטין ממה שאתם מכירים, תדעו שקראתם את המאמר הנכון.

שמי יוסף ואני מתמחה בעיצוב אתרים ובניית אתרים מעל 3 שנים.

אם הגעתם עד לפה וקראתם את הכל, אז חיממתם לי את הלב.
אני מבין ומסיק שהתוכן שלי מדבר אליכם ואני מלא בהערכה ומודה לכם.

עכשיו ברור לכם שעיצוב אתר לעסק שלכם דורשת השקעה לא קטנה והמון חשיבה מחוץ לקופסה, וכאן אני יכול לעזור לכם בצורה הכי מקצועית שיש ותוכלו איתי יחד להגיע לרמה שאתם שואפים אליה.

מה אני מציע?

יוסף טיראן בניית אתרים
שיחת ייעוץ

שיחת היכרות ראשונית שתכירו מי יושב מולכם והיא תהיה ללא עלות ותתן לכם הבנה והכוונה למה אתם בכלל צריכים עיצוב אתר לעסק שלכם הכולל פיתוח, חלק מתוך המון שאלות שבעלי עסקים שואלים לפני שבכלל ניגשים לפתח אתר.

הצעת מחיר

תקבלו ממני הצעת מחיר מפורטת בהמשך לשיחתנו הכוללת עיצוב ופיתוח אתר מותאם אישית, ההצעה תהיה מדויקת ותהיה מספיק ברורה כי בסוף השקיפות חשובה לנו.

עיצוב מרשים ויוקרתי

עוד בשיחה כבר אני אבין איך תרצו שעיצוב האתר שלכם יהיה, ושם אני אשים את הדגש הכי חשוב שהוא חווית המשתמש והמרות, בזכות העיצוב האתר נדליק נורות חדשות לגולשים שלכם.

תוכן

אני אדאג לכם תוכן איכותי שכבר יוטמע בזמן עבודת העיצוב, אם זה תמונות, סרטונים וטקסטים מושכים. התוכן יסביר בדיוק למה אתם הכי טובים בשוק ולא שום מתחרה אחר.

הדרכה וליווי מקיף

לאחר שנסיים לעבוד ביחד תקבלו ממני הדרכה מלאה לתפעול האתר לגמרי בעצמכם, בלי קשר אני תמיד אהיה פה זמין לשאלות ועזרה אז אין מה לדאוג!

אני גם יודע לקדם!

מחפשים קידום אתרים בגוגל? אני גם מציע שירותי קידום אתרים ויכול לעזור לכם, הרי כבר למדתי את העסק שלכם ורק נשאר לי ולכם למקסם את הפוטנציאל שלו.

שאלות ותשובות

  • עיצוב דף נחיתה על בסיס עיצוב ייחודי: החל מ- 700₪
  • עיצוב אתר תדמית עד 5-7 עמודים – החל מ- 2,500₪
  • עיצוב אתר תדמית עד 12 עמודים בעיצוב אישי: החל מ- 4,500₪
  • עיצוב אתר מכירות/חנות/מסחר: החל מ- 4,500₪
  • אתרי חנות, אתרי פורטל, אתרים רב לשוניים, אתרי למידה
    ואתרים מורכבים שעומדים בקריטריונים האלו ויתבססו על עיצוב אישי: החל מ- 6,000₪

המונח “עיצוב אתרים” מתייחס לאופן הדורש להופך את האתר למושך, אטרקטיבי, ייחודי עבור המשתמש על מנת לייצר חוויה והנעה לפעולה.
כל מעצבי אתרים כיום דואגים שהאתר ישדר מראה מקצועי ושמשתמשים יכולים לנווט בו בקלות.
מעצבי חווית משתמש, או מעצבי UX, אלו הם עוד שמות נוספים עבור מעצבי אתרים.

לאחר שיש לנו עיצוב מוכן הגענו לשלב הפיתוח והתכנות שמתרחש ברקע כדי לגרום לאתר לתפקד בצורה הטובה והמהירה ביותר על בסיס העיצוב שנקבע עם המעצב.

מעצב אתרים ידע איפה להציב את הכפתור שימשוך את הגולשים שלכם ומפתח אתרים מוודא שכאשר לוחצים על הכפתור, תקרה פעולה כל שהיא.

  • לייצר שפה ייחודית ומשותפת באמצעות לוגו, צבעים ופונטים
  • שילוב המותג והסיפור של העסק
  • תמונות מקצועיות
  • הוכחות חברתיות – ביקורות, סרטונים
  • כפתורי הנעה לפעולה
  • יעילות ומהירות
  • צמצום בהוצאות
  • עקביות
  • חוסר מקוריות
  • אין דבר כזה התאמה אישית
  • אין טא׳צ אנושי
  • נטייה לשתף מידע שגוי במידה ולא קיים מספיק אינפורמציה באינטרנט
יוסף טיראן

שמי יוסף טיראן, בן 28 ובעל עסק לשיווק דיגיטלי ובניית אתרים לעסקים עם מעל 3 שנות ניסיון בתחום. נווד דיגיטלי, עובד מטייל בעולם במטרה להגשים את החלומות שלי. התחלתי לכתוב מאמרים בנושאים שונים שאני אוהב בכדי לתת מידע והשראה לאנשים שמתעניינים בתחומי עניין שאני יוצר בתוך האתר שלי. אם יש לכם שאלות בכל אחד מן הנושאים שאני כותב כאן, תרגישו חופשי ליצור איתי קשר ואשמח לעזור בכל נושא!

שתפו:

יוסי אלוף ומקצועי ממליץ בחום!! מחירים נוחים לבעלי עסקים מתחילים.

Very responsive and knowledable. Thank you so much for diong our website!

Great service!!

מאמרים ומידע מקצועי
Load WordPress Sites in as fast as 37ms!
אפשר להשאיר
לי הודעה.

או שלחו לי הודעת וואטספ

שווה לעקוב!

האם אהבתם את התוכן שאני משתף?
הרשמו עכשיו לניוזלטר שלי ותהנו מעדכונים שוטפים בדוא״ל שלכם.